Terveisiä Lontoosta, lempikaupungissani oli kaikki kuten ennenkin ja siltikin siltä löytyi taas vaikka mitä uutta nähtävää ja koettavaa. Uusin kokemus oli London Bridge Experience:  http://www.londonbridgeexperience.com Aivan mahtava juttu!!! Ihan kuin interaktiivinen kauhuelokuva, suosittelen kaikille kauhusta pitäville! Enempää en kerro, menkää ja kokekaa se itse :) 

Toinen ihana uusi kohde oli Borough Market, aivan upea markkina-alue lähellä London Bridgeä. Alueelta löytyi lähes kaikkea mitä voi ruuan ja herkkujen alalta kuvitella. Jos mieli uppopaistettu strutsi, sitä löytyi, jos taas halusi käsintehtyjä suklaatryffeleitä niin niitäkin löytyi. Tuoksujen sekamelska oli sanoinkuvaamaton ja joka kulman takaa löytyi mitä ihanampia herkkuja. Uusi mielenkiintoinen makututtavuus oli acai-marja josta tehtiin herkullisia smoothieita, sen lisäksi että marja oli todella maukas, se on myös todella tervellinen! Myyjä kertoi että siinä on jopa 10kertainen määrä antioksidantteja verrattuna esim. punaviiniin. Antioksidanttien lisäksi marjassa on hirmuinen määrä vitamiineja, kivennäisaineita ja kuituja, todellinen terveyspommi siis. Markkinoilta mukaan lähti mm. suklaatryffeleitä ja karamellirusinoita. Onneksi reipas kävely kaupungilla tuhosi suurimman osan syödyistä kaloreista, ainakin toivon niin :) :)

Ainoo huono puoli matkassa oli (jos nyt voi sanoa että jotain huonoa matkassa oli) on mukana tuotu perinteisen brittiläisen sään aiheuttama flunssa. Sää vaihteli tasaisesti, metroon mennessä aurinko paistoi ja noustessa takas maanpinnalle pari pysäkkiä tuonempana satoi vettä kaatamalla... Ja sateenvarjoa oli turha yrittää käyttää, kaikki Lontoossa käyneet tietää millaista on yrittää liikkua täpötäydellä Oxford Street:ilä sateenvarjon kanssa, se on silkkaa hulluutta! Koko ajan saisit olla hokemassa "Sorry!" kun tökit vieressä olijaa sateenvarjolla otsaan. Onneksi sade yleensä lakkasi yhtä nopeesti kun alkoikin.

Sadekuurot oli aina oivallinen syy nauttia kupillinen kahvia jossain pienessä viehättävässä kahvilassa :) Harmittavaa vaan että Lontoossakin alkaa tämä kirotun jenkkikahvilaketju Starbucks ottaa valtaa kahviloissa.  Kyseinen  kahvilaketju on niin tylsä ja mitäänsanomaton etten ymmärrä miten se on niin suosittu. Kaikki kahvilat toistensa kopioita, ei mitään persoonallisuutta tms. Eikä se niiden kahvikaan mitään kovin kummoista ole, lienee syynä juuri tuo persoonallisuuden puute. Onneksi Lontoosta kuitenkin vielä löytyy ketjuihin kuulumattomia mukavia pikku kahviloita jossa palvelu on ihanan kohteliasta ja ilmapiiri rento. Tosin aina vähän hätkähdyttää kun ventovieras myyjä kutsuu sua kullakseen. "May I help you, my love?" 

Matkalaukkuun kertyi taas vaikka mitä ostoksia, keittokirjoista Minin pienoismalleihin :D :D Pitää hankkia kohta uusia hyllyjä sekä keittokirjoille että Mineille :) Täytyykin kerralla ostaa tarpeeksi pitkät hyllyt niin jää tilaa sitten seuraavalta reissulta raahatuille kirjoille ja Mineille :D  Juu, seuraava reissu tulee aivan varmasti!! Aloittaahan EasyJet halpalennot Lontooseen marraskuussa...

Tähän loppuun on syytä esittää muutamat kiitokset:
Kiitos majoituksen antaneelle mukavalle naiselle ja suurkiitos loistavalla matkaseuralle, ilman teitä matka ei varmasti olisi ollut läheskään niin hauska ja antoisa :)



                                                   1819140.jpg